Pszenica, pochodząca z Bliskiego Wschodu, obok jęczmienia jest najdłużej uprawianym zbożem na świecie. Od tysięcy lat mąka pszenna stanowi podstawowy produkt żywnościowy w Europie. Pszenica, która dostarcza nam dużo błonnika, witamin z grupy B i witaminy E, oraz soli mineralnych (potas, wapń, żelazo, fosfor), dostarcza ponad jedną czwartą białka w codziennej diecie przeciętnego Europejczyka.

Im wyższy typ mąki, tym grubiej jest ona mielona. Różne badania naukowe wykazały, że produkty z pełnego przemiału, dzięki wysokiej zawartości błonnika, obniżają ryzyko zachorowań na choroby serca, jelita grubego i regulują poziom cukru we krwi, a także na długi czas dają poczucie sytości.

100% Ekologiczna

Bez sztucznych: konserwantów, aromatów i barwników

Pojemność: 1kg

Kraj pochodzenia: Polska